Gouden As Ketting

De keuze voor een gouden as ketting hangt veelal samen met een persoonlijke voorkeur van goud over zilver, en de symboliek die een gouden as ketting met zich mee draagt.
Goud wordt geassocieerd met de zon, wat een symbool is van geluk, welvaart en vriendschap. De stralen van de zon kunnen een gevoel van optimisme en goede moed toevoegen. Een gouden as ketting heeft daarom een positieve uitstraling, een soort hoop dat het dragen beterschap zal brengen. Ook in het Tibetaanse boeddhisme staat goud in verband met de stralen van de zon, en zilver met het licht voor de maan.

Het dragen van goud in het dagelijks leven, in de vorm van een gouden as ketting, zou moed, vertrouwen en wilskracht bevorderen. Nog specialer is dat een gouden (as) ketting die om de hals gedragen wordt, zou zorgen voor het behouden van een goede gezondheid. Als iemand ziet dat u een gouden as ketting draagt, dan zal men dit associëren met weelde. Vroeger konden alleen vorsten zich dit veroorloven. Goud is dus de kleur van rijkdom en extravagantie. Dit kan een negatief beeld opwekken, echter in onze tijd is dit totaal niet meer zo. Het is juist dat als men een gouden medaille wint, zoals in de Olympische spelen, dan is dit van monumentaal belang. Evenzeer als het krijgen van een gouden ster in de kleuterschool een zelfde effect kan hebben. Goud staat voor het bereiken van een vijftigste huwelijksdag en trouwringen zijn ook meestal van goud. Een gouden as ketting past daarom perfect in dit rijtje van geschenken van liefde.

Goud, zowel de kleur als het object, symboliseert rechtvaardigheid. U zult echter opmerken dat het verlies van een dierbare nooit rechtvaardig kan zijn, en dus past deze benaming niet goed bij de gouden as ketting. Het staat tevens symbool voor kracht en perfectie. Deze laatste kenmerken passen natuurlijk beter bij het concept van de gouden as ketting. Andere mooie voorbeelden van het gebruik van het begrip goud die passen bij de waarde van de gouden as ketting zijn: de ‘gulden middenweg’ en de ‘gulden snede’. De eerste komt van het gebruik van goud om een balans in evenwicht te brengen. De tweede brengt goud in verband met goddelijke principes. Phi wordt ook wel de ‘gulden snede’ genoemd. Goud vertegenwoordigt dus een grote waarde. De uitdrukking ‘zwijgen is goud’ tegenover ‘spreken is zilver’ laat zien dat goud de geprefereerde en meer waardevolle keuze is tussen een gouden as ketting en een zilver as ketting.

Als u kiest voor een gouden as ketting dan is deze natuurlijk mooi te combineren met andere kleuren. Dit kan door middel van uw kleren, maar ook door het toevoegen van edelstenen. De kleur blauw, gecombineerd met goud staat symbool voor geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Groen of bruin samen met goud laat uw voorkeur voor het natuurlijke zien. Rood en goud staan dan weer voor uitbundig en rijk. Omdat een fel gouden as ketting snel in het oog springt, is het mooier om dit met donkere ingetogen tinten te combineren, zodat een gevoel van rijkdom en warmte gaan overheersen.

Tijdens het as ketting kopen denkt u vast niet aan alle begrippen waar het woord ‘goud’ voor staat. Als gevolg hiervan mist u een belangrijk aspect van de as ketting uitleg die op deze site juist wel gegeven wordt. Als u via onze site een gouden as ketting uitzoekt dan kunt u lezen dat trefwoorden bij de betekenis van goud onder andere de volgende woorden zijn: rijkdom, god, winnen, veiligheid, kracht, geluk, humor, prestige, wijsheid, liefde, doel, ontzag, geestelijkheid, hart, mystieke krachten, wetenschappen en hogere wiskunde. Indien u een goed gevoel bij deze woorden krijgt, dan is een gouden as ketting de juiste keuze voor u. Het kan echter zijn dat zilver meer bij u persoonlijkheid past, en in dat geval raden wij u aan om eerst de informatie op de volgende pagina te lezen. Uiteindelijk voelt u wel aan of u beter voor een gouden as ketting kunt gaan. In het kort staat goud symbool voor de flexibiliteit op het spirituele pad, terwijl het levens ervaring en geloof zal prikkelen.

Het technische en alchemische aspect van de gouden as ketting zegt ons dat goud een zacht, glanzend, geel, zwaar, smeedbaar en buigzaam metaal is. Het is tevens een overgangs metaal. Als één van de meest gewaardeerde elementen, vertegenwoordigd goud perfectie op elk niveau. In een gouden as ketting zal het de zoektocht van de mensen naar perfectie symboliseren, en bovenal de zoektocht naar verlichting. Na het verlies van een dierbare is juist dit aspect erg belangrijk om verder te komen op de weg naar heling en acceptatie. Vanwege de weerstand tegen hitte en zuur is goud ook een symbool van onveranderlijkheid, eeuwigheid en perfectie. Een gouden as ketting, met daarin de as van een overleden dierbare of geliefde, is intrinsiek al een symbool voor de eeuwigheid.
In de Christelijke symboliek wordt goud beschouwd als een kenmerk van deugd, en gouden tinten zijn heel vaak gebruikt in de kunst om als het ware de goddelijke liefde over te brengen. Christenen kiezen vaak een gouden as ketting met een kruis, omdat dit het beste bij hun overtuiging past.

Al met al is de keuze voor goud afhankelijk van een zeer persoonlijke voorkeur. Er zijn mensen die echt niets moeten weten van goud, en zelf alleen maar zilveren sieraden hebben. In dit geval, als de symbolische waarde van goud u wel aanspreekt, dan kunt u ook kiezen voor een wit gouden as ketting. Het wit goud past perfect bij uw andere zilver kleurige sieraden, maar u heeft wel de toegevoegde waarde van het goud. Zoals u gaat kunnen lezen in het volgende stuk, heeft de zilver as ketting ook enorm veel positieve aspecten. Daarom zal u nooit een verkeerde keuze kunnen maken. Goud en zilver zijn beide enorm waardevol, en perfect voor het bewaren van de as van uw overleden dierbare. Uw uiteindelijke keuze zal afhankelijk zijn van het gevoel dat u krijgt als u de as sieraden aan het bekijken bent. Een voorkeur voor goud of zilver is meestal een voorkeur die u al erg lang met u mee draagt. Een voorkeur voor het materiaal dat het beste bij u past.