Populariteit As Ketting

De populariteit as ketting is intrinsiek gelinkt met de populariteit van het cremeren. In de laatste tien jaar is deze laatste enorm gestegen, en hiermee is ook de populariteit as ketting enorm omhoog gegaan. Crematie as is een intrigerend onderwerp, en er zijn verschillende aspecten die de gemiddelde persoon niet meteen weet, in tegenstelling tot mensen die werken in de uitvaart branche. Crematie as wordt soms aangeduid in het Engels met de term ‘cremains’ een combinatie van de woorden ‘cremation remains’. Echter er is meer overeenstemming over het gebruik van de woorden crematie as.

De populariteit as ketting heeft als effect dat er bijna net zoveel verschillende soorten en stijlen beschikbaar zijn als dat er mensen in de wereld bestaan. Van cilindrische vormen, tot de traditionele hanger vormen zoals kruisen en harten, tot zelfs een ware Swarovski as ketting. Het is daarom dankzij de populariteit as ketting dat u vandaag de dag via onze site uit zoveel exemplaren kunt kiezen. Uiteindelijk moeten ze zowel bij de persoonlijkheid van de overledene passen, als bij uw eigen smaak. De meeste crematie hangers zijn ontworpen om te worden gedragen door familieleden die willen dat hun geliefde dicht bij hun blijft. De populariteit as ketting is ook dankzij het feit dat ze klein zijn en makkelijk verborgen kunnen worden om discretie te garanderen.

Terwijl crematies in de afgelopen jaren steeds meer een alternatief voor de traditionele begrafenis zijn geworden, is de populariteit as ketting bijgevolg sterk toegenomen. Een reden voor de populariteit as ketting is dat gezinnen vaak ver uit elkaar wonen, en het niet makkelijk is om een traditionele urn samen te delen. Op deze manier zijn overige as sieraden een prachtige manier voor meerdere familieleden om allemaal een eerbetoon te kunnen bezitten. De as ketting populariteit is daar grotendeels afhankelijk van. Mensen zijn namelijk op zoek naar een manier om de as te kunnen delen, en dit is minder gemakkelijk met een traditionele urn. Voor mensen die liever ook een urn bezitten, is een as ketting een goede aanvulling. De populariteit as ketting heeft daarom nog meer kunnen stijgen. Tevens voor mensen die de voorkeur geven aan het uitstrooien van de as is de as ketting een perfecte oplossing. Om niet geheel afstand te hoeven doen van de as, kan een klein deeltje bewaard worden en opgeslagen worden in het as sieraad. Een goede manier om de wensen van een geliefde in te willigen, maar toch een persoonlijk aandenken te houden. Dit is in overeenstemming met wat psychologen en deskundigen aanraden voor een gezond rouwproces. Zij weten namelijk dat rouwen een normaal en noodzakelijk proces is voor de overlevenden, en dat een speciale plek of object waaraan men een persoon kan herinneren, dit proces helpt. De hier boven beschreven situaties zijn dus drie verschillende mogelijkheden die de populariteit as ketting kunnen verklaren.

De populariteit as ketting is ook te danken aan het feit dat niet alleen as, maar ook andere kleine voorwerpen er bewaard in kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn haarlokken of gemalen gedroogde bloemen of een beetje aarde van de begraafplaats. Tevens is de populariteit as ketting verhoogd sinds het mogelijk is geworden om een foto afbeelding en of woorden in het stuk te laten graveren.

Omdat as sieraden in verschillende religies geaccepteerd zijn, is dit ook een reden dat de populariteit as ketting blijft stijgen. Mensen die het katholieke geloof aanhangen kiezen over het algemeen voor kruizen en rozenkrans kralen. De sieraden komen dus zoals eerder vermeld in een grote verscheidenheid van stijlen, vormen en materialen. Meestal worden de gouden as ketting en de zilver as ketting gedragen door familieleden die willen dat hun geliefde nog dicht bij hen is. Voor hen is het een wonder omdat de herinneringen levend gehouden kunnen worden, ook voor komende generaties.

Omarmd door mensen op zoek naar een nieuwe en betekenisvolle manier om gecremeerde resten op te slaan en te kunnen blijven herdenken, is de populariteit as ketting meegegroeid met de toenemende acceptatie van crematie. Van eenvoudige, cilindrische, as hangers tot elegante gedenkteken sieraden bezet met edelstenen, zijn deze speciale sieraden beschikbaar in een bijna onbegrensd scala aan stijlen. Wat deze crematie sieraden onderscheidt van normale juwelen is dat zij een klein hol nisje bevatten waar u de speciale inhoud kunt opslaan. De populariteit as ketting is daarom grotendeels te danken aan alle stijlvolle mogelijkheden. Voor de nabestaanden is het in ieder geval een blijvende fysieke verbinding met hun dierbare die voor altijd voort zal blijven leven in hun hart. Het speciale daarbij is ook nog eens dat door de populaire as ketting deze dierbare het aller dichtste bij het eigen hart gedragen kan worden. Met een traditionele urn is dit natuurlijk allerminst mogelijk.

Als een geliefde sterft, dan zijn tastbare herinneringen zoals foto’s en persoonlijke voorwerpen van onschatbare waarde voor de overlevenden. Deze stukken helpen om de herinneringen levend te houden. In plaats van te verstoffen op een plank of na verloop van tijd weggestoken te worden in een kast, zal de populaire as ketting juist niet minder belangrijk worden. Indien mogelijk zal deze juist alleen maar in waarde toenemen. Denkt u maar aan de emotionele waarde van een erfstuk, en aan de financiële waarde van een antiek sieraad. Al deze redenen zorgen ervoor dat de populariteit as ketting alleen maar blijft stijgen en stijgen. Ze dient als een voortdurend symbool van liefde en respect voor de overledene.

De unieke sieraden die u via onze site kunt verkrijgen zijn veel meer dan een statussymbool of een verklaring van uw rijkdom. Crematie sieraden zijn een zeer persoonlijke herinnering aan de verbinding die u heeft met degenen die u lief heeft en heeft mogen hebben. De populariteit as ketting is te danken aan het feit dat het te allen tijde dichtbij u houden van deze sieraden vaak een manier is om te helpen omgaan met het verdriet. Ten slotte is het laatste voordeel wat mede de populariteit as ketting verklaart dat u het niet altijd hoeft te dragen. In het begin zult u waarschijnlijk nauwelijks zonder kunnen, maar omdat met de tijd, u pijn langzaam begint te helen, zal u op den duur steeds langer zonder kunnen. Dit betekent natuurlijk niet dat u het sieraad dan afdankt of verstoot, u kunt het in ere bewaren door het in een glazen koepel houder op te bergen. Dit is een uitstekende manier om in te spelen op het al door in beweging zijnde proces van het zoeken naar heling.