Zilver As Ketting

Het zilver van de zilver as ketting heeft in de loop van de geschiedenis een veelvoud van symboliek en betekenissen gekregen. Sinds het oude Egypte tot nu heeft een unieke culture van zilver overleefd. Voorbeelden hiervan zijn, in niet chronologische volgorde, de oude Egyptische ornamenten, de middeleeuwse zilveren kruizen, kelken en kandelaar houders gebruikt in kerken, en de zilveren sieraden gebruikt door de Himalaya Tibetanen. DE Oude Inca’s noemden zilver ‘tranen van de maan’ en in veel folkloristische verhalen staat zilver in verband met de maan. De maan staat symbool voor de vrouwelijke aard van de energie. In de Bijbel vertegenwoordigde zilver Gods woord en de verlossing van Jezus Christus. Tegenwoordig kennen we zilver als meest gebruikte grondstof voor sieraden voor mannen en vrouwen, jong en oud. De zilver as ketting brengt dus heel veel associaties met zich mee.

De zilver as ketting heeft nog veel meer symbolische betekenissen. Zilver wordt namelijk geassocieerd met intuïtie, contemplatie, rust, vrouwelijkheid, innerlijke wijsheid, adel, sereniteit en zuiverheid. Allen begrippen die eigenlijk niet beter bij de bedoeling van de zilver as ketting zouden kunnen passen. Het zilveren haar van oudere mensen significeert ervaring, wijsheid en een sierlijke veroudering. Net als de maan, waarvan de energie het ritme van de oceaan getijden regelt, heeft zilver een rustgevende en kalmerende werking. Welk beter materiaal dan zilver kunt u dan hebben voor een zilver as ketting?

De populariteit as ketting is mede dankzij het toenemende gebruik van zilver voor as sieraden blijven toenemen in de afgelopen jaar. De moderne mens is dus niet minder intiem met zilver dan zijn voorouderen. Ook de moderne as ketting is in negen van de tien gevallen uitgevoerd in zilver. Na de introductie van sterling zilver is het uitgegroeid tot een begrip op zich, en wordt het gedragen door rocksterren, acteurs en actrices, beroemdheden, politici en natuurlijk door de rest van de bevolking. In tegenstelling tot de uitgebreide decoraties van vroeger die van zilver gemaakt werden, is de zilver as ketting van vandaag, net als alle overige zilveren sieraden, voornamelijk gebaseerd op de begrippen ‘minimalisme, eenvoud en betaalbaarheid’. In een tijd van complexiteit en economische recessie, heeft de zilver as ketting juist een kalmerend effect.

Het mooie van de zilver as ketting is dat dit sieraad niet zou misstaan om de nek van een persoon duizenden jaar geleden. Een zilver as ketting zal nooit uit de mode raken, en dit zelfde kan men niet garanderen van een aantal andere materialen. Een keuze voor een deze ketting hangt samen met een voorkeur voor de begrippen zuiverheid, helderheid, bewustzijn, focus, doel, vrouwelijkheid, volharding, visie, en sterkte. Met een zilver as ketting kunt u deze idealen nastreven en deze helpen u om sterker te worden na het verlies van uw dierbare. Zilver is dus symbolisch voor dergelijke attributen en een symbool van kracht, omdat het metaal bestand is tegen een stootje, zowel fysiek als emotioneel, als tegen verwering en zelfs warmte. Toch kan de zilver as ketting gegoten worden in elke gewenste vorm. Dit alles staat dus symbool voor een subtiele kracht. De boodschap hier is dat u zelf flexibel genoeg bent om te veranderen, maar sterk genoeg bent om de kern van uw integriteit in tact te houden. Een zilver as ketting heeft dus een zeer speciale betekenis die u helpt uw toekomst zonder uw geliefde door te zetten.

Zilver is ook een mineraal waarvan wordt gezegd dat het de ziel weerspiegelt, of wel de verbinding tussen de ziel en het fysieke lichaam versterkt en hierbij de intuïtieve en psychische energieën verbetert. Dit alles is misschien te spiritueel voor u, maar het is een feit dat de keuze voor een zilver as ketting meer met zich meebrengt dan enkel een mooi sieraad. Een goede as ketting uitleg is noodzakelijk om het meeste uit uw zilver as ketting te kunnen halen. U zal dan te weten komen dat zilver negatieve energieën kan wegnemen.
Het zilver van een zilver as ketting is een glanzend edelmetaal. Het kan strak en modern worden weergegeven, of juist versierd met vele decoraties. Zilver heeft echter niet de warmte die goud uit doet stralen, het is een koeler metaal. Net als goud, is zilver echter ook een symbool voor rijkdom. Het is traditioneel het symbool voor de vijfentwintigste verjaardag van een huwelijk. Een zilver as ketting kan goed gecombineerd worden met alle andere kleuren. Het is net als de transparantie van glas enorm neutraal. Zilver met blauw geeft een koele of industriële look weer. Indien u uw zilver as ketting gecombineerd met warme kleuren zoals oranje en rood draagt, dan zal het net zo’n warme uitstraling hebben als goud.

Uit onderzoek is gebleken dat bij het dragen van een zilver sieraad zoals een zilver as ketting, u over het algemeen veiligheid, betrouwbaarheid, intelligentie, bescheidenheid, volwassenheid en verdriet uitstraalt. Deze aspecten zijn waarschijnlijk wat u wil laten zien aan de wereld na het verlies van uw geliefde of dierbare.

Zilver is dus een zeer taai en kneedbaar, echter harder dan goud, edelmetaal met een schitterende wit metallic glans die een hoge mate van glans tot zich kan nemen. In de alchemie is zilver één van de drie basis metalen. Het heeft de hoogste elektrische geleidbaarheid van alle metalen, zelfs hoger dan koper. Echter, de hogere kosten hebben verhinderd dat zilver op grote schaal gebruikt werd voor elektrische doeleinden in plaats van koper. Voor een zilver as ketting is het materiaal ideaal. Het bevat namelijk filosofische eigenschappen van intuïtie, innerlijke wijsheid en contemplatie. Zodoende kan deze een diepere artistieke expressie vertegenwoordigen. Net als bij goud is de keuze voor zilver geheel persoonlijk, en meestal diepgeworteld in de voorkeur van een persoon die vaak al tientallen jaren bestaat. U kunt deze voorkeur zeer snel ontdekken door te kijken naar de ringen van een bepaald persoon. Indien deze goudkleurig zijn, dan zal de kans dat voor een zilver as ketting gekozen wordt erg klein zijn. Omgekeerd, indien de ringen van wit goud of zilver zijn, dan is het zeer aannemelijk dat men ook bij het as ketting kopen voor zilver gaat.